Предстоящи Събития

Комедията „Игра за двама“ в Хамбург

20 януари 2023

 

Александър Кадиев и Стефани Ивайло гостуват на българската публика в Хамбург

Александър Кадиев и Стефани Ивайло гостуват на българската публика в Хамбург с представлението „Игра за двама“ на 21 януари. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Българско училище в Хамбург.

 

"Игра за двама" е комедия за разминаванията и недоразуменията в отношенията между мъжете и жените. Актьорите влизат в 16 различни роли на хора от нашето съвремие – телевизионни водещи, фолк певици, търговци, интелектуалци, астролози, патриоти. Актьорите сменят различните образи пред погледа на публиката и така я въвеждат в процеса на създаване на спектакъла", разказват от учебното заведение.

 

Автор на комедията е Иво Сиромахов, който разказва историите на няколко двойки, които изпадат в абсурдни ситуации, търсейки любов, разбиране, пари или известност. Режисьор е Златомир Молдовански.

 

Спектакълът започва в 19.00 часа местно време и се представя от Арт театър-Берлин.

 

Адресът е: Theater an der Marschnerstraße, Marschnerstraße 46.

 

Българско училище в Хамбург е учредено през  2001 г. като дружество с идеална цел. Занятията се провеждат в помещения, безвъзмездно предоставени от кметството на Хамбург със съдействието на генералния консул в града. Преподават се български език и литература, история и география на България, родинознание, роден край, човекът и обществото. През февруари 2010 г. са открити две групи за деца от предучилищна възраст, пише за училището на официалната страница на Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

https://www.bta.bg/bg/bg-world/393007-aleksandar-kadiev-i-stefani-ivaylo-gostuvat-na-balgarskata-publika-v-hamburg-s-p