ПОСТИЖЕНИЯ

Люси Дяковска покорява публиката на мюзикъла, участва в проекти

18 октомври 2022

 

 

Чувствителна, открита, свободна, ще каже за нея журналист в България. Люси Дяковска прави шеметна кариера на музикалната сцена в Германия.

 

Завръщането и в България е свързано с идеи, планове, проекти и дейности.

 

Прехласва се по мюзикъла. Обожава го. Желае да го представи и на българската публика. „За мен мюзикълът е най-комплексното изкуство“, изяснява поп звездата.

 

И продължава: „Мюзикълът изисква много таланти, не само добра двигателна техника, а и много качества като танцьор за много роли“.

 

В България Люси Дяковска участва в мюзикъла „Най-доброто от Ендрю Лойд Вебер“(2019).  

 

В концерта са събрани откъси от четирите популярни произведения на композитора: „Фантомът на операта“, „Котките“, „Евита“, „Исус Христос – супер звезда“.

 

Заминаването и в Германия е, когато тя е още много млада. Свързано е с мечти и планове.

 

В Хамбург тя учи в специализирано училище за танци и актьорско майсторство.

 

Бързо стартира кариера...в Германия. Първият ангажимент получава за мюзикъла Bubby, веднага след завършването си през 1997.

 

От медии разбираме и това, че телевизионният проект Popstars открива пътя и към голямата сцена. Създава се групата „Ню Енжълс“.

 

Петте момичета от „Ню Енжълс“ печелят признанието за най-добра момичешка група в Германия. Една от тях е Люси Дяковска.

 

С групата плевенчанката има издадени златен и платинен албуми. След 5 албума, продадени в 5 млн. копия... групата се разпада.

 

Люси Дяковска продължава музикалната си кариера като автор и продуцент.

 

Издава още солов албум The Other Side. Член е на журито на популярно предаване на немска телевизия, финалистка в риалити шоу Stars of Ice.

 

„Дяковска е изпълнена с положителна енергия човек, който те зарежда ужасно много“, ще каже за нея поп певицата Поли Генова.

 

През октомври 2022 Дяковска се включва в проекта Bulgaria Wants You. Проектът представя пред публиката личности с успешна кариера в България.

 

Аудиторията на проекта са и българи зад граница. А това са немалко професионалисти с образование и опит в чужбина. Мястото на срещата е: Мюнхен.

 

Инициатори и вдъхновители на проекта са популярните и много креативни телевизионни водещи в куп формати на Би Ти Ви Иван Христов и Андрей Арнаудов.

 

Лектори в този проект, освен Иван и Андрей, са президентът Росен Плевнелиев, продуцентът Магърдич Халваджиян, поп  певицата Люси Дяковска, журналистът Георги Тошев...

 

Силна, решителна, предприемчива, Люси Дяковска мотивира тези, които се колебаят къде и как да прeдставят идеи и проекти.

 

„Много е смела. Не се страхува от нищо. Знае коя е“, ще каже за нея Поли Генова. Веднага поп певицата прибавя: „От нея струи енергия. Тя е една вселена, от която черпиш енергия“.

 

Всъщност, именно енергичните, предприемчивите, креативните, силно мотивираните имат и най-големи шансове да успеят...с реализацията си.

 

Димитър Карарусинов

Дирекция „Български общности и информационна дейност“