КАЛЕЙДОСКОП

Български език и българска духовност в Копенхаген

10 юни 2021

 

 
Закриване на учебната година на частното българско училище „Иван Вазов“ в Копенхаген.
 
На 29 май 2021 г. в посолството на Република България в Кралство Дания бе проведено тържествено закриване на учебната година на училището към Българския просветен център „Иван Вазов“ в Копенхаген. В посолството се събраха ученици и техните родители, преподаватели и други гости. 
 
Тържеството бе открито с вокално изпълнение на българския химн от един от най-малките възпитаници на училището. С приветствие към присъстващите се обърна г-н Мирослав Ковачев, председател на Управителния съвет на Българския просветен център в Копенхаген. От името на посолството гостите поздрави и г-жа Юлия Пиргозлиева, временно управляващ, която даде висока оценка за дейността на ръководството на училището при преодоляване на предизвикателствата, свързани с епидемичната обстановка. Тя пожела здраве и весела ваканция на учениците, като подчерта, че българското училище винаги може да разчита на подкрепата на посолството.
 
Деца и учители поздравиха присъстващите с празнична музикално-поетична програма. В края на тържеството учениците получиха удостоверенията си за успешно завършена учебна година, а някои от тях бяха отличени с грамоти за високи постижения.
Информация: посолство на Република България в Копенхаген