КАЛЕЙДОСКОП

Българите на почивка в Кипър с два PCR-а

10 юни 2021

 


На летището задължителният тест струва 35 евро

Два PCR-а се изискат от влизащи в Кипър българи. Страната ни сега е в „червената” категория и според действащия регламент пристигащите от България трябва да си направят PCR преди полета и след кацането на средиземноморския остров. На летището задължителният тест струва 35 евро, предаде кореспондентът на "Труд" в Атина.

От 10 май Кипър е отворен за напълно ваксинирани срещу коронавирус туристи. Облекчението важи и за българи. Пътуващите трябва да включат сертификата си за ваксинация в електронния полетен формуляр (Cyprus Flight Pass), който задължително се попълва.

Т. нар. „безопасен пропуск” - сертификат за ваксина или за отрицателен PCR се изисква при посещения на ресторанти, кафенета, търговски центрове, църкви, обществените автобуси и други места със засилено присъствие на хора.


„Безопасният пропуск” не е необходим за супермаркети, малки магазинчета за хранителни стоки, фризьорски и козметични салони, аптеки, а също за плажовете и местата за пикник.

Само полицаи и упълномощени представители на министерствата и други държавни служби ще имат право да извършват проверки за притежаването му.

В Гърция вече е позволено да пътуват по четирима души в кола. Ако те не са роднини, маската е задължителна.
 

По публикацията работи: Елка Василева

Прочети още на: 
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/05/25/bylgarite-na-pochivka-v-kipyr-s-dva-pcr-a.491332