Предстоящи Събития

81 дни по-късно: и Народният театър отваря врати

09 юни 2020

 

Моноспектакли ще стъпят на Голяма сцена, на открито в двора ще има срещи с актьори и режисьори
 
81 дни след последното изиграно представление преди извънредното положение Народният театър „Иван Вазов“ отново отваря врати за своята публика. Това ще стане в сряда, 10 юни.
Най-големият театрален институт у нас вече е готов с програмата за летния сезон. Любими спектакли от репертоара ще се играят на Голяма сцена при спазване на всички противоепидемични мерки и допустим капацитет от 30% заетост на залата. Освен спектаклите, театърът е подготвил и серия от всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи. Срещите ще се провеждат всяка вечер на откритата сцена „Зад театъра“, която се намира в двора на служебния вход. Те ще са с начален час 21:30 ч. и цени на билетите между 10 и 20 лв.
Сред палитрата от имена, които ще разкрият тайни от своя живот извън сцената и вътре в театъра в срещите „Зад театъра“, са Дарин и Деян Ангелови (първата среща с тях е на 10 юни), Диана Добрева, Валери Йорданов, Антон Радичев, Васил Драганов, Георги Мамалев, Емануела Шкодрева, Ева Тепавичарова и много други. Ще има и специални вечери, посветени на Стефан Данаилов, Мария Стефанова, Велко Кънев, Марин Янев, Мариус Донкин и други.
Представлението, което ще сложи ново начало на прекъснатия сезон на Народния театър, е моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гост на 10 юни е виртуозният музикант Теодосий Спасов, който е и автор на музиката към някои от хитовите спектакли на Народния театър. На следващия ден – 11 юни, заедно с Бойка Велкова на сцената ще гостуват Параскева Джукелова и Радина Боршош.
Началният час на представленията е 19:00 ч., а билетите са в продажба на двете каси на театъра и онлайн на сайта му. Там може да видите и пълната програма на спектаклите по дни.
На 12 и 13 юни зрителите ще си припомнят как изглежда на Голяма сцена един от най-дългогодишните спектакли на театъра – камерният „Контрабасът“ на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза представление №300. Моноспектакълът „Даскал“, който Стоян Пепеланов посвети на своя учител Велко Кънев, ще се играе на 14 и 15 юни. 17-и и 18-и са дните, в които може да се види премиерният „Бонбон“ с участието на София Бобчева. Спектакълът се игра едва няколко пъти, преди театърът да затвори врати за три месеца заради епидемията от коронавирус. Премиера от този - злополучен - сезон е и „Караконджул“ на Валери Йорданов, който ще се играе на 19 и 20 юни. 
https://www.segabg.com/category-culture/81-dni-po-kusno-i-narodniyat-teatur-otvarya-vrati