АГЕНЦИЯТА ИНФОРМИРА

Поздравление по случай първия учебен ден в българските училища в чужбина

21 септември 2018

 

 
Скъпи учители и родители,
Мили ученици,
Любовта към Отечеството започва от родното слово, от българските народни приказки, от първите разкази за исторически събития и запознаване с българските възрожденци, българските будители, българските писатели. Любовта към Отечеството изпълва с духовност и родолюбие дните ни!
Уверени сме, че всяка нова учебна година в българските училища по света е ново начало, което излъчва трепетни вълнения и желание за нови срещи с българската история, култура и традиции.
Някой майстор на изящното слово бе казал, че има думи по-силни от вятъра, има родни и скъпи неща, но от думата приятелство – няма по-свидна на света. Надяваме се именно в българските училища младите българи, които растат в друга и различна културна и езикова среда, да намерят свои приятели, с които да общуват по-често и приятели за цял живот.
Мили малчугани,
Някой ще каже, че играта и развлечението свършват на прага на класната стая. И ще бъде прав. В класната стая се потапяте в чудния свят на знанията. Бъдете откриватели и мечтатели. И днес, и в живота!
Уважаеми учители,
Системата се променя. Променяме се и ние. Ролята на учителя непрекъснато се повишава. Благодарим ви, заради уменията и таланта, заради упорития труд и себераздаването. Благодарим ви, от името на администрацията и заради българските семейства в чужбина.
С приятелски поздрав,
Петър Харалампиев
Председател