КАЛЕЙДОСКОП

„Открий български талант” в Аржентина представят в София

01 септември 2016

 

 
Кампанията „Открий български талант” в Аржентина е инициатива на гражданско сдружение „Българите в Аржентина”. Предстои да бъде представена пред родна публика на 1 септември в Американския център.
 
Главните действащи лица в сдружението Иван Цанков и Ася Иванова имат желанието да популяризират българската култура и духовност в Аржентина.
 
Родолюбците са си поставили за задача и да запознават в срещи-разговори по интернет-радио с творци с български корени в Латинска Америка.
 
Един от нитересните творци е аржентинският поет с български корени Марио Несторофф. Наричан е още поетът на Чако. Талантът му е открит от Хорхе Луис Борхес.
 
Предстои в Американския център в столицата да бъдат четени стихове на поета, излъчен документалния филм "Сърце като птица", който разказва за живота на Марио Несторофф.
 
Свои спомени от пребиваването си в Латинска Америка ще сподели поетът, публицистът, преводачът на поезия от испански език Никола Инджов.
 
Инициативата се осъществява като взаимодействие между гражданско сдружение „Българите в Аржентина”, Столична Община и посолството на Аржентина в България
 
снимка: архив, изложба в Буенос Айрес