КАЛЕЙДОСКОП

Интернет радио за българите в Аржентина

25 януари 2016

 

 
Стартира първото българско Интернет радио в Аржентина– радио „Моята България“. Дело е на Гражданска асоциация „Българите в Аржентина“, в сътрудничество с Българското национално радио.
 
Целта на създадената медия е чрез магията на новите технологии да предоставяме по нов, различен начин информация на българската общност в Аржентина. Планираме  излъчвания на специализирани програми по важни и полезни теми, желаем сънародниците ни да се почувстват по-близко до Родината.
 
В предаването „Панорама“ г-жа Ася Иванова – един от създателите на радиото и председател на Гражданска асоциация „Българите в Аржентина“ -  направи кратък преглед на причините, довели до създаването на това ново информационно средство. Очерта насоките в неговото развитие.
 
В музикалната част на програмата слушателите бяха поканени на вълнуваща виртуална разходка из красива България. Прозвучаха и дивни ритми от родопския край, и меланхолични, изпълнени с носталгия по Родината песни от пиринския край, посветени на емиграцията.
 
Предаванията на онлайн-радиото са всяка неделя, от 11 до 12 ч. Могат да се слушат на уебсайта на Асоциацията.
 
Радиото ще работи по представянето на културата и традициите на България, ще информира за битието на сънародниците ни в тази част на света. И един ден интернет радиото ще се превърне в неразделна част от живота на българската диаспора в Аржентина.
 
Информацията е изпратена от г-жа Ася Иванова, председател на Гражданска асоциация “Българите в Аржентина” - Буенос Айрес