КАЛЕЙДОСКОП

Los Bulgaros – Буенос Айрес разработва сътрудничества

03 септември 2015

 

На 20 август през агенцията минаха г-жа Ася Иванова и г-н Иван Цанков от Los Bulgaros- Буенос Айрес. Организацията е създадена сравнително скоро.
Сънародниците са много инициативни. Осъществени са няколко прояви в Аржентина, но и контакти в Монтевидео и Богота.
Целта на организацията е да популяризира българската духовност, култура и традиции в Латинска Америка. Представили са своите идеи на среща с други сдружения на българите в Аржентина.
Кампанията „Открий България”, която замислят и представят, е полезна и интересна, особено за тези сънародници в Южна Америка - второ и трето поколение, наследници на някога преселили се в Аржентина българи.
На среща в агенцията на експерта Димитър Карарусинов с Ася Иванова и Иван Цанков от Los Bulgaros – Буенос Айрес бяха разисквани някои особени моменти и ситуации при взаимодействието на организациите.
През 2015 г. Los Bulgaros са сложили началото на сътрудничеството с българската общност в Монтевидео, отколешна идея в плановете и на институцията.
Коментирани бяха възможностите за организиране на проява в Монтевидео с представянето на филм и изложба, предложени от агенцията и организацията.
Не липсват и сложни моменти при взаимодействието на сдруженията, различия в интерпретациите, но интересът към сътрудничество и в бъдеще остава. При това, в плановете на сънародниците е да действат и за създаване на интернет-радио.
Снимки: Буенос Айрес, Галерия