КАЛЕЙДОСКОП

Среща на организации на българите от Буенос Айрес

30 януари 2015

 

Българите от Буенос Айрес обединяват усилията си за популяризиране на България
На 10.01.2015 год. по предложение на Асоциация „Българите в Аржентина“ се състоя координационна среща на българските дружества от Буенос Айрес.
На работен обяд, осъществен в сградата на българския Културен дом в гр. Берисо, присъстваха председателите и секретарите съответно на Аржентино-българската фондация, Асоциация „Българите в Аржентина“ и Културно-просветното дружество „Иван Вазов“.
Срещата протече в конструктивен дух. Беше обсъдено как да осъществи в бъдеще работата по лансираната преди време инициатива „Открий България!“ за популяризиране на Родината ни в Аржентина.
Сдружението „Българите в Аржентина” повдигна въпроса да се организират и проведат „Дни на българската култура“ в съседни страни, където има български общности и идеята също получи одобрение.
От своя страна, организацията „Иван Вазов“ предложи да издава и разпространява електронен бюлетин за живота и работата на българската общност, което се прие единодушно.
Не бяха пропуснати за обсъждане и съвместните изяви във връзка с честването на предстоящите национални празници на България – 3-ти март и 24-ти май.
Срещата завърши в приповдигнат дух, с наздравица за Новата година и за успехи в бъдещата съвместна работа на трите организации на българите от Буенос Айрес.
Информацията е изпратена от г-жа Ася Иванова, председател на Гражданска асоциация “Българите в Аржентина” - Буенос Айрес.