КАЛЕЙДОСКОП

Българска Коледа в Лайден, Нидерландия

02 януари 2013

 

Коледното тържество на българското училище в Лайден за пореден път събра българската общност в Нидерландия да празнува, да се весели, да почете свидните ни българските традиции и да се порадва от сърце на децата ни.  
За сетен път тържеството беше прекрасно, мило,трогващо и изключително. Впечатлиха ни и ни развълнуваха, и обстановката, и атмосферата, и настроението, и празничния бюфет, но най-вече подготвената от децата и преподавателите програма.
Тази година в Коледната сценка- миниатюра с радост се включиха  и родители, и учители. И това я превърна в нещо особено красиво,сполучливо и вълнуващо.  
…Сякаш всички се потопихме във вълшебството на Коледната магия. Радвахме се, поздравявахме се, пяхме, пожелавахме си хубави неща. И съвсем непринудено подадохме ръце за Дунавското хоро, което поведоха по-големите ученици.
Преподавателите се почувстваха наградени за усилията и всеотдайността си.
Дългоочакваният  и скъп гост Дядо Коледа не ни подмина- остави препълнени чували със заслужени подаръци за децата, постигнали толкова успехи в овладяването на знанията за България.
Таня Арабаджиева, директор на Българско училище „Св.Св.Кирил и Методий“, гр. Лайден, Нидерландия