КАЛЕЙДОСКОП

Българска Коледа в Южна Франция

11 декември 2012

 

Повече от 130 души празнуваха заедно Коледа в Екс, близо до Марсилия. Около празничната трапеза Асоциацията „Прованс България” събра свои членове и приятели.
Погрижихме се специално да предложим за празника „Българска Коледа” меню със зеленчуци „био”, което се хареса на всички. На масите имаше лютеница, пиперки, грах, агнешко и сладкиш с малини, както и други лакомства…
Дядо Коледа също мина при нас. Не пропусна да даде на послушните деца по една българска книжка, балончета, сладкиши и…пропуски за международния цирк Мердано.
За развлечението, което щеше много да се хареса на малчуганите, защото цирковата програма си е и развлечение, и удоволствие, се беше погрижил нашият почетен консул, г-н Жан-Мари Мартен.
Относно хубавите книжки за четене, раздадени на малчуганите, бяха помислили нашите партньори от Държавната агенция за българите в чужбина.
Прекрасна изложба българско изкуство на тема: „Частица вяра от България за Коледа” беше представена от Нели Манова.
Танцовият състав „Зора” увлече във водовъртежа от хора и ръченици всички събрали се. Така празникът ни стана още по-вълнуващ. Танцьорите от формацията, създадена към Асоциацията на българските студенти във Франция, Париж, изиграха впечатляващи танци.
Благодарната публика оцени по достойнство таланта на младите хора. И да живее Празникът!
По информация на френски език на Асоциацията „Прованс България”, Екс ан Прованс, Южна Франция