КАЛЕЙДОСКОП

Зов от Лондон: „Включете се в кампанията „Коледа в кутия”

21 ноември 2011

 

 

За пореден път се организира благотворителна кампания в полза на деца и възрастни от социални домове в България. Акцията се осъществява в контекста на инициативата „Коледа в кутия”.
Тази година, след разговор с колегите от Национален фонд „Свети Никола”, които подпомагат много домове, сме решили, че е много полезно да съберем топли зимни дрехи и обувки с оглед на настъпващия студен зимен сезон и бедността в повечето социални домове.
Нека да призовем всички български семейства във Великобритания да дарят дрехи и обувки, които вече не използват. Всяка една дрешка ще отиде по предназначение и ще се използва оптимално добре. Това е гарантирано, тъй като фондът работи с домове за възрастни хора.
Ще е хубаво всичко да се събере до края на ноември, за да имам време да ги предвижа до България. И оттам да се разпръснат по домовете навреме за студената зима.
И не забравяйте – ръка, която дар дарява, никога - не остарява.
Училище „Боян Мага” прие да стане част от това добро дело „Коледа в кутия”. От неговия екип призовават да бъдем добър пример за децата. Заедно с тях да приготвим кутии с подаръци и картички за стари хора и деца без родители в България.
Милена Везенкова, директор на българските училища „Розова долина”, Тотнъм и „Васил Левски”, Баркинг
Информацията е публикувана във в.”Будилникъ”, който излиза във Великобритания