ОТКРИЙ СЕБЕ СИ И СВЕТА

Юлия Владимирова разговаря с Алек Попов

05 май 2022

Алек Попов: В такива условия човек започва да цени приказките. Добрите сюжети, вълнуващите герои, обратите, тръпката от приключенията. Може би на хората ще им писне най-сетне от прекаленото взиране в себе си. От дидактиката и баналните истини за живота, маскирани като прозрения. Статичността е предпоставка за депресия, движението и смехът лекуват.

Пепа Витанова разговаря с доц.Любен Боянов

28 април 2022

доц.Любен Боянов: Чиповете и технологиите, свързани с компютри и Интернет напреднаха неимоверно много и станаха масови и евтини. А и доразвиха редица технологии около себе си, с което нашият телевизор, хладилник, кола и климатик могат да се управляват дистанционно или да ни уведомяват за предаване, липсващ продукт, ограничение на скоростта, да напомнят, че е време за кафе. На практика всичко вече се дигитализира. И то във всички сфери, повечето от които разглеждам в книгата: финанси, селско стопанство, медицина, образование, екология, храна и напитки, изкуство, спорт и журналистика.

Доц. Георги Бърдаров: Излязохме от индустриалната ера, навлязохме в дигиталната

21 април 2022

Доц. Георги Бърдаров: Светът се променя драстично и пандемията ускори тази промяна. Ние напълно излязохме от индустриалната ера и навлязохме в дигиталната. Затова трябва да адаптираме образователната система към това, което ни очаква. Обществата, които осъзнаят, че тепърва светът ще има нужда от нов тип кадри, ще успеят да се развиват