ПОСТИЖЕНИЯ

Мила Георгиева и Максим Ешкенази заедно на фестивал в София

13 юли 2021

Те не се нуждаят от специално представяне. Реализирали са се в професията. Двамата имат престижна кариера зад граница. Той в САЩ, тя - в Германия.
Той е втори диригент на Оркестър Pacific Symphony в САЩ. Бил е музикален директор на Младежкия симфоничен оркестър на Пасадена.
Мила Георгиева е дългогодишен концертмайстрор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт.
И двамата са познати на българската публика, която следи по-отблизо концертите с класическа музика. Пътуването им в България винаги е свързано с амбициозни проекти и програми.

Концертни изяви на именития пианист Людмил Ангелов

15 юни 2021

Людмил Ангелов е световноизвестен пианист. Изнасял е концерти с произведения на Шопен и Рахманинов за почитателите на класическата музика в България.
Живее в чужбина. Връзката му с Родината е много силна. Година след година той е в България. Реализира проекти.
В България той е изсвирил всички произведения на Шопен: 12 концерта в два сезона, ни припомнят медии.
Някога, далече назад в годините, през 20 век, той е първият българин лауреат на Специалния приз в Международния конкурс ”Фредерик Шопен”, провеждан във Варшава.

Мария Бакалова с номинация за Оскар

18 май 2021

Тя направи шеметен старт в кариерата. Младата актриса Мария Бакалова спечели две награди на филмовата критика, преди до получиноминация и за Оскар.
Именитият аниматор Теодор Ушев гледал филма само заради нея. И е категоричен: „Тя е изключителна актриса. Останах зашеметен от кратката и поява във филма”.
През март в медиите гръмна признанието: Мария остава в състезанието за престижната статуетка в Нощта на Оскарите. Номинирана е за Оскар за поддържаща роля.