ПОСТИЖЕНИЯ

2022. Ретроспективна изложба на именития художник Лъчезар Ошавков

11 януари 2023

В медии тук го определят като световноизвестен творец. Художникът създава портрети, стенописи, гоблени, мозайки...и маслена живопис.

Творецът представи негови картини в Родината през 2018. Нареди негова ретроспективна изложба...пак в Родината през 2022.

Изложбата Лъчезар Ошавков замисля да осъществи по случай своята 80-годишнина. Роден е през 1940. Изложбата, уви, не се случва на момента заради пандемията.

Важно е, че проектите се реализират, един ден, заради предизвикателството: завръщането на твореца „у дома“ с проекти.

Милчо Левиев – легендарният джазмен, завърнал се в България

20 декември 2022

Години след 1989 джазът не е музиката, която се свързва с идеологеми. Нито пък се възприема като емблема на западната цивилизация.

Светът се променя. Както и отношението към музикалните жанрове. Джазът винаги е имал почитатели с по-различен вкус към съвременни тенденции в музиката и особена среда на разпространение: клубове.

Големите джаз музиканти се радват на свои музикални проекти и творчески сътрудничества. Свързват се. Разделят се. Пътуват. Изявават се.


Йелдъз Ибрахимова излиза на сцената пред българска публика

16 ноември 2022

Неин концерт открива международен джаз фестивал в Анкара(2021). За проявата медии поясняват, че е едно от най-значимите културни събития в турската столица.

Фестивалът в Анкара се следи с огромен интерес от любителите на джаза в страната и извън нея.

Певица с вокален диапазон от четири октави. Известна изпълнителка в света на джаза. Тя изнася концерти из Европа.