ПОСТИЖЕНИЯ

Мартичка Божилова със „Златна мечка” от Берлинале

21 май 2018

За себе си Мартичка Божилова казва, че е богослов и юрист по образование. Ние я знаем като продуцент.

Обичала киното и продуцентството съвсем не свързвала само и единствено с финансирането.

Направила е и много продуцентски специализации. И това и помагало в професията.

А там тя постигна наскоро много голям успех. Филмът „Не ме докосвай” , на който тя е продуцент, взе престижния приз „Златна мечка” на Берлинале.

Евровизия 2018 и мечтите за силни изяви пак

10 май 2018

През 2018 в един момент букмейкъри ни отреждаха престижната 4-а позиция в Евровизия 2018. Пред нас бяха класирани само изпълнителите от Израел, Чехия и Естония.
Този път България се представяше на Евровизия със сборна формация Equinox. Между плюсове-те и минуси-те звучаха някои мисли за мрачно звучене на песен, представена от световно неизвестни изпълнители.
Красивите вокали щяха да звучат в изпълнение на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.
И през 2018 година новата песен, с която България се представя на Евровизия, е направена от познати партньори. Композиторът Борислав Миланов вече взаимодейства с Йоаким Першон и Даг Лундберг.

Силви Вартан – звезда във Франция, с мисия в България

18 април 2018

Смирена, спокойна, дипломатична, благородна, Силви Вартан сякаш живее в два свята: в света на изкуството и в света на благотворителността.

Реално тя живее - тук и там, поделя времето си между Париж и Лос Анжелис.

В България я обичаме много и силно. Наскоро тя представи у нас поредната си книга с автобиографични мотиви. Има своите корени в България.

Предстоят и два концерта в България: във Варна и София. Не ни се иска да вярваме, че ще са последните и тук.