ПОСТИЖЕНИЯ

Баритонът Кирил Манолов се изявява и на българска сцена

09 септември 2020

Той е звезда на оперната сцена. Реализирал се е в чужбина. Излизал е на сцените в Токио, Брюксел, Гент, Палма де Майрока, Белград, Скопие…
В кариерата си се е представял и на фестивали: Ларнака, Родос,Палма де Майорка,Дубровник.
„Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” определя Кирил Манолов като „явление в културния живот, певец с мощен плътен глас, с мек, красив тембър, с изключителна белкантова фраза и завладяващо сценично присъствие”…

Култура vs Изолация

01 септември 2020

Пандемията спря социалния живот. Културните форуми бяха отменени. Паролата за достойния гражданин бе #СтойСиВкъщи.
След два месеца на изолация, сривът в икономиката бе предизвестен: много бизнеси са сринати. Стана ясно, че възстановяването на икономиката ще изисква сериозни финансови инвестиции и време.
Инвестицията в културата винаги се е отплащала на тези, които я правят. Гражданите защитават своята култура. Отстояват своята културна идентичност.

Отново с изкуството и световете на Александрина Пендачанска

05 август 2020

„Много противоречиво и сложно е моето усещане за България”, ще каже в интервю Александрина Пендачанска.
Сопраното е сред емблемите на българското оперно изкуство. Изявите и на сцената предизвикват възторг. Извикват и сведен поглед пред таланта и.
През лятото на 2020 и ценителите на оперното изкуство във Варна имат своята нова среща с оперната прима. Тя излиза на сцената като лейди Макбет в „Макбет”( 10-и и 12-и август, Летен театър – Варна).