СРЕЩИ

Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика: Нужни са регионални демографски политики в България

21 септември 2017

Демографската политика в най-обобщен вид представлява съвкупност от закони, икономически и социални мерки на държавата за въздействие и регулиране на протичането на демографските процеси и целеви промени във възпроизводството на населението.

Димитър Николов, кмет на Бургас,Чакаме силно лято, френските туристи се завръщат

21 август 2017

– Г-н Николов, на прага на лятото сме. Какви са прогнозите за сезон 2017?
– След силния сезон през миналата година очакваме това лято още по-голям поток от туристи. Според предварителните записвания на големите туроператори очакваният ръст е от около 30% на туристите от Германия и 10% на почиващите от Русия. Туроператорите отчитат още една положителна тенденция, а тя е, че френските туристи се завръщат в България.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: София посреща Европа с отлични комуникации

03 август 2017

– Госпожо Фъндъкова, вие всъщност сте прекият домакин на Европа за първата половина на 2018 година. Как ще посрещнете гостите си?
– Първо, разбира се, с отлично ремонтирани улици и булеварди. Може би най-сериозна ще бъде промяната по булевард „България“, той е ключов за София. В момента имаме стеснени участъци заради строежа на метрото, а през юни със собствени средства ще започнем подмяна на уличното осветление. За преасфалтирането водим преговори за финансиране с държавата, защото той е част от т.нар. правителствено трасе и ще е много натоварено за осигуряване на събитията от председателството на България на Съвета на ЕС. Започнали сме процедурите по избор на изпълнител, така че от средата на юли да имаме готовност да започнем работи при осигурени средства. Тази година реновираме цялостно 10 големи булеварда.