СРЕЩИ

Диян Стаматов: Важно е да има ефективен, разумен и съвременен учебен процес

11 май 2022

Диян Стаматов: ...Наясно сме, че измерването на качеството не е лесен казус и изисква висока степен на прецизност и професионално подготвяне. Според мен обаче в никакъв случай не трябва да има висок академичен стил, а по-скоро предоставената информация да бъде в широко достъпен, разбираем и обществено възприемчив формат.

Проф. Пламен Павлов: Използването на историята е като неконвенционално оръжие…

03 май 2022

Проф. Пламен Павлов: На практика във въстанието участват, както казваше Вазов за комитетите на Левски, участва „всяка възраст, класа, пол, занятие“. На практика ние виждаме едно невероятно единство на търговци, на богати хора, на средна класа, на обикновени занаятчии, на обикновени граждани и селяни.
...Чувал съм възражения, че това било първо на не чак толкова голяма територия, че не обхващало всички български земи. Мога да кажа, че въстанието в Гърция през 1821 година е в един ограничен район в Пелопонес. Първото сръбско въстание 1804 година е в един също много малък район в Шумадия. Но това не пречи тази енергия да се развие и по-късно да стигне до освобождението на тези наши съседни държави

Асен Александров: Родителите не се интересуват какво знаят децата им, а каква оценка имат

26 април 2022

Асен Александров: Във всеки клас има по 1-2-3-ма ученици по желание в обучение в електронна среда. На практика училите непрекъснато са в хибридно обучение. Тяхната мотивация не е намаляла, а по-скоро има натрупана умора. Едновременното извършване на двете дейности е уморително. Това се дължи най-вече на суперкритичните забележки на родителите. Част от тях стоят вкъщи, наблюдават урока и се вторачват в нещо, което на тях им се струва грешка.