СРЕЩИ

Проф. Асен Балтов: У нас не може да има масов имунитет, едва 7% са били заразени

24 юни 2020

- Пациентите проявяват ли разбиране защо им се взимат проби?
- Повечето проявяват разбиране, наясно са, че е за безопасността на другите болни и на персонала. Има и такива, които роптаят, че сме им използвали генетичния материал, обвиняват ни в своеволие. Аз обаче съм категорично убеден, че това е начинът да се пресече всякакво внасяне на инфекция отвън от хора заразоносители без клинични прояви.

Таня Михайлова: Ще обсъдим с вузовете профилираната подготовка в гимназия да носи кредити

16 юни 2020

Таня Михайлова: В удостоверението за завършен първи гимназиален етап ще бъдат вписани окончателните оценки от обучението в 8-ми, 9-ти и 10-ти клас от предметите в задължителната и избираемата подготовка. Факултативните предмети ще бъдат отразени в документа, но няма да бъде поставена оценка. В удостоверението ще бъдат вписани и резултатите от националното външно оценява по български език и литература и по математика. Те ще бъдат в брой точки, тъй като не се приравняват в оценка.

Васил Василев- Зуека: Искам да стигнем дъното, за да се оттласнем нагоре

10 юни 2020

Скоро си говорехме с Влади, че сме истински щастливци с него – продължаваме да работим на високо равнище. В нещо много специално и специфично като теливизията, като шоу бизнеса, но го правим добре. Не се срамуваме от работата си – нито той, нито аз. Раздаваме се на 100. Но преходът глътна няколко поколения – глътна тяхната младост, тяхната реализация. Тъкмо завършвах ВИТИЗ, когато започнаха промените. Да, има много нови неща от 89-а насам, но за 30 години трябваше да сме на високо ниво...