ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Григор Димитров в Ню Йорк

12 септември 2019

Представянето на Григор Димитров, в турнирите на ATP през 2019, е изпитание за всички българи, които искрено и непредубедено обичат спорта.
Изключителният спортист е доказал класата си. Той е тенисист за топ 10 в рейтинга. Като класа и потенциал.
„Последните няколко месеца бяха трудни за мен. Радвам се, че съм тук. И мога да разчитам на моя екип и приятели”, обяви българския тенисист в Ню Йорк.

Завръщане към мечтите

28 август 2019

Днес повече на брой са прагматиците, а не мечтателите. Не мечтай, а действай – ще каже някой прагматик. И е трудно да се оспорва логиката му.
И пак размисъл в две посоки. Работиш с мисълта – прави каквото трябва, да става каквото ще. Работиш с мисълта, че новите идеи по-лесно се осъществяват в общество и икономика в процес на трансформация.
Освен това, животът не те изпраща в меланхолия, а те „прави” реалист: с посока на мисли - изучаване на ситуации и познаване на контекст.

Eвропейски игри.Успехи и надежди(2)

13 август 2019

На Вторите европейски игри в Минск 2019 България постигна по-силен резултат накрая от първите Европейски игри, състояли се в Баку 2015. България извоюва повече медали, повече златни медали.
През 2020 година предстоят ОИ в Токио.За всеки спортист представянето на ОИ е върхов момент в професионалната кариера. Към тази изява той се стреми с всички сили.
Подготовката на елитните спортисти е съсредоточена в четиригодишен олимпийски цикъл. И затова в някои спортове в Минск се водиха яростни битки за класиране напред.