ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Eвропейски игри – Минск 2019. Българското представяне

09 юли 2019

В края на юни се проведоха вторите в историята Европейски игри (2019). В Минск си дадоха среща към 3700 спортисти от 50 държави, състезаващи се в 19 вида спорт.
За участие в игрите отпътуваха и 85 български спортисти.
България разчиташе на силно представяне в Минск в борбата и бокса, в художествената гимнастика и стрелбата.

Не е изненада. Млади са. Завръщат се.

25 юни 2019

„България ми дава прекрасно време, природа, приятелите и спокойствието…”, ще каже Иван Господинов. Той е един от тези, които се завръщат за реализация в Родината.
Млади са. Завръщат се. Взимат лично решение. Сло жно е не решението, а изясняването: най-полезен съм там, където се правят реформи.
Европа им предлага знания, обучение, информация. Изучават ситуации и практики. И взимат решение по кариерата: и сега накъде?

Григор Димитров преди Лондон(2)

13 юни 2019

„Физически съм добре. Психически съм добре. Продължаваме напред.”, заяви Григор Димитров на пресконференция след мача с Вавринка на „Ролан Гарос”в Париж. Сблъсъкът приключи в 2 дни при 6:7(5),6:7(4),6:7(8).
Динамиката в турнирите от този ранг е изключителна. Всеки се раздава на max. Швейцарецът е от неудобните съперници, с които непрекъснато си разменят победи.
През 2019 и двамата са под напрежение – и единият, и другият през сезона подобряват играта си. Много се стараят, „гладни са” за победи, водят битки докрай.