ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Григор Димитров на Roland Garros

20 октомври 2020

Най-добрият ни тенисист замина за участие в поредния турнир от ранга на Grand Slam в Париж с надежди и в размисъл.

Отстрани погледите на всички бяха по-скоро фиксирани към схемата на турнира. Така е на старта на всеки следващ турнир. Когато пресмятаме колко далече… стигат мечтите.

Съгласно схемата, при успех на българина в първия и във втория кръг, в третия го очакваше евентуално…Шаповалов, в четвъртия – Циципас, на ¼ финал - Медведев.

Цветана Пиронкова с много силна игра в Ню Йорк

06 октомври 2020

Ню Йорк събра елита на мъжкия и женския тенис. Зажадняли за изяви, измъчени от паузата, заради коронавируса и рестрикциите, топ тенисисти и топ тенисистки искаха и търсеха своя звезден миг.

Искаха неистово, поне повечето от тях. При жените US Open събра и Серина Уилямс, и Кенин, и Стивенс, и Осака…
И Турнирът не само, че се проведе - първи Grand Slam след изолацията - но България ще го запомни задълго: Цветана Пиронкова игра на ¼ финал – невероятно постижение в кариерата.

Григор Димитров в Ню Йорк

23 септември 2020

След 2 часа и 26 минути игра във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" (Синсинати) Григор Димитров загуби от Мартон Фучович с 5:7, 6:4, 2:6.С оглед на ранкинга на тенисистите това бе по-скоро малко очаквана загуба.
В рестарта на сезона, естествено, са възможни и колебания, и изненади. И при най-добрите. Мачът бе завързан. Предложи шеметни обрати в сетовете.
Тенисът е атрактивен, емоционален, с вихрени обрати, непредсказуем спорт. Джокович бе дисквалифициран за попадение в арбитъра с топка, но без последствия за него. Въпрос на интерпретация на регламента. А Димитров напусна US Open след трилър, продължил 5 часа”…