ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Идеи и решения във време на несигурност

26 май 2020

Излизането от изолация е не прекрасна идея, а посока на развитие. Излизане от извънредна ситуация. Излизането от изолация е необходимост за възстановяване на нормалния живот. Някои идеи как да възстановим нормалния живот предизвикват и по-сложен размисъл.
При това, сложен размисъл, не по това какви мерки да се предприемат, а как се планира със или без много риск. Мярката трябва да се случи. „Червена лампичка” за всяка администрация в държавите –членки на ЕС е : кога и как учениците влизат обратно в класните стаи…
Отварянето на ресторанчета, малки магазинчета, салони за красота – разглеждани като най-първи мерки за излизане от изолацията – сякаш не буди съмнения. Няма особен разнобой в мненията точно това ли трябва да се прави в началото на процесапо разхлабване на мерките за изолация.

Излизаме от изолацията или излизане от изолацията?

12 май 2020

Различните държави възприеха изолацията по различен начин, но със сходни мерки и действия.Тези държави, които предприеха бързи мерки по изолацията, като затвориха барове, ресторанти, училища, университети, театри, кина, показаха най-добър резултат.
Тук като резултат може да бъде приет отчетени заразени и загинали от вируса. България има много добър резултат на тази фаза на справяне със заразата.
Спрялото време не е нормално състояние на обществото. От него се излиза. И няма как да не и риск, и предизвикателство, след като ситуацията в различните страни е много различна…

Григор Димитров тренира в Америка и се занимава с благотворителност

28 април 2020

И сега какво? Границите затворени, самолети не летят, избори се отлагат…
Няма ги „на живо” от мястото на събитието нито тенисисти, нито музиканти, които да ни доставят сладострастното изживяване. Надяваме се да е така до време.
До време…Впрочем, има ги звездите. Имат разум. Имат самочувствие. Имат идеи.