ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Григор Димитров в Ротердам

13 февруари 2020

В календара на топ звездите на професионалния тенис няма дълга пауза през сезона. След един турнир – следва друг. За Григор Димитров след Аустралиен Oпън следваха участия в турнирите в Монпелие и Ротердам.
В Ротердам той замина след претърпяни разочарования и в Мелбърн, и в Монпелие. Във френския Монпелие, непосредствено след Мелбърн, българинът приключи участието си на турнира още след втория кръг след стряскаща загуба на старта от французина Грегоар Барер 7:6(4), 4:6, 5:7.Барер няма класата на Монфис, Манарино, Пер, но…
В Ротердам турнирът бе от ранга ATP 500. Българинът щеше да види като участници в спор за трофея не 3-4 звезди от топ 20, а 8-9, като сред тях и две-три звезди от топ 10…


Цигуларката Лия Петрова се представя в България

28 януари 2020

В началото на 2019 тя поздравява софийските симфоници. Първите дни на 2020 отново излиза на сцената тук.
Симфоничният оркестър на БНР чества годишнина.Солист в празничната програма е цигуларката Лия Петрова. С диригентската палка в концерта на Симфоничния оркестър е Пламен Джуров.
В концерта през 2019 звучат рядко знакови произведения от три епохи. Изпълняват се „Токата” от Димитър Ненов, оркестрирана от Иван Стайков, симфония от френския композитор Цезар Франк и 5-а симфония на Моцарт. Специално за събитието пристига изключителната млада цигуларка.

Австралийската звезда в кариерата на Григор Димитров през 2020

14 януари 2020

2020 започна за топ-тенисистите в света с изяви в отборния турнир „АТР къп”, който се провеждаше на кортовете в Австралия. Отборите се представяха със звездите. Лидерите в тимовете, класираните най-напред в рейтинга, по регламент излизаха един срещу друг.
Турнирът започна шеметно за България. Българският тандем Григор Димитров – Александър Лазаров сътвори зрелищен мач в карето. Изтръгна успех срещу фаворита Великобритания.
За Григор Димитров турнирът бе и двойно предизвикателство: завръщане в игра за националния тим и старт на нов сезон. В предходния той се завърна на корта след контузия и имаше известни колебания в играта.