ЗНАМ, МОГА, УСПЯВАМ

Звездните мигове на младата цигуларка Зорница Иларионова

20 юли 2018

Концертите на именитите български музиканти Светлин Русев или Веско Ескенази са събитие в музикалния живот на града и страната.
Те са големи имена на българския музикален подиум днес. Реализиращи се извън България, те имат много планове, свързани и с българската музикална сцена.
Млади музиканти с устрем вървят по стъпките на именитите си колеги. Едно от тези големи дарования е Зорница Иларионова.
Миналата година тя излезе на концертния подиум в София заедно с големия цигулар Веско Ескенази. Представени бяха произведенията: „Годишните времена“ от Антонио Вивалди и „Годишните времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола.

Пенка Кунева и музиката на Холивуд

09 юли 2018

Холивуд е меката на киноиндустрията. В Холивуд печелят слава и признание най-големите кинорежисьори. Но има и много професионалисти, свързани с продукцията на Холивуд, които работят по продукта и са „зад кадър”.

Григор Димитров vs Новак Джокович на „Куинс” в Лондон

28 юни 2018

„Време е за триумф”, би казал някой запалянко, някой почитател на тениса, зареден с надежда, че сезонът на трева за най-добрия български тенисист Григор Димитров ще бъде по-успешен от този на клей.
Сезонът на клей приключи с „Ролан Гарос” в Париж. За българина сезонът остави най-малкото смесени чувства. Звездата на българския спорт не стигна до триумф.
Запалянкото сигурно признава само и единствено триумфа. Убягва му, не вижда или не цени, понякога, емоцията и характера, рефлекса към хладнокръвие и контрол над битката, проявени от топ тенисиста.