КАЛЕЙДОСКОП

Местни избори 2019. Битки за власт, съветниците се преброяват...

22 ноември 2019

Битка за кметове приключи, борбата за власт в общинските съвети е в разгара си. Сладостта от победата на новите градоначалници постепенно се вгорчава от най-шарените местни парламенти, в които тепърва ще изплуват истинските играчи, закичили се със символите на стари партии и нови коалиции.

Дни на българското кино в Босилеград

22 ноември 2019

Посолството на Република България в Белград и босилеградския Културен център организират „Дни на българското кино в Босилеград”. В рамките на два дни, в петък 1-ви и събота 2-ри ноември, любителите на киното ще имат възможност да видят общо четири филма. Прожекциите ще са в голямата зала на Културния център, а входа е свободен.

Йотова: Неделните училища са най-успешната политика зад граница

20 ноември 2019

Благодарим Ви за всичко, което правите за нас. Благодарим, че поддържате жива връзката ни с България.
С тези думи българи, живеещи във Франция и Германия, се обърнаха към вицепрезидента Илияна Йотова на честването на 10-ия юбилей на Европейската фондация „Кирил и Методий“ и създаденото към нея Българско училище „Христо Ботев“ в Страсбург.

Родолюбие в Молдова. Изследвания

20 ноември 2019

РОКИРОВКА В НАУЧНОТО ДРУЖЕСТВО НА БЪЛГАРИСТИТЕ В РЕПУБЛИКА МОЛДОВА

Издаване на български лични документи. Нови моменти

19 ноември 2019

Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника за издаване на български лични документи/ПИБЛД/. Целта на направените промени е намаляване на административната тежест на гражданите.