КАЛЕЙДОСКОП

Изложба „Вечната България“ в Буенос Айрес

20 февруари 2018

С голям успех в Автономен град Буенос Айрес, столица на Република Аржентина, се представя изложбата „ВЕЧНАТА БЪЛГАРИЯ“ – един прозорец в града, за да познаете България. Изработена е и представена от Аржентинско-българската фондация – институция, която вече повече от три десетилетия работи непрекъснато за популяризането на България в Аржентина чрез информативни щандове, изложби, прожекции на филми, курс по български език, група за български фолклор и вокална група. Събитието е посветено на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз и е под патронажа на Българското посолство, на Организма за защита правата на гражданите на Автономен град Буенос Айрес и Аржентинската федерация на чуждестранните дружества.

От Босилеград. Един концерт като повод

20 февруари 2018

На 29 декември 2017г. Центърът за култура в Босилеград изнесе Новогодишен концерт в Голямата зала на Културния дом. Концертът беше ретроспектива от най-успешните изяви на танцовия състав и на хора „Босилеградско славейче” при Центъра за култура в Босилеград.
В препълнената зала босилеградската публика има̀ възможността да се наслади на песните и танците на босилеградските изпълнители. Танцовият състав, под ръководството на хореографа Сашо Радованов, съпроводен от оркестъра, чийто ръководител е Дражен Методиев, обраха овациите на публиката. Хорът „Босилеградско славейче”, подготвен от музиканта Димитър Русев, блестящо изпълни народни песни и вдигна публиката на крака.
Както му е редът, водещите на концерта похвалиха усърдието на Община Босилеград, както и кмета Владимир Захариев, за подпомагането и реализацията на традиционния босилеградски фестивал „Краище пее и танцува”, както и за заделянето на средства за закупуване на музикални инструменти.

Чикаго - Велико Търново. Салон за българска култура и духовност

19 февруари 2018

Първа изява на чикагския Салон за българска култура и духовност във Велико Търново

С поглед към Босилеград. Нова година

19 февруари 2018

Ето, пак дойдe онова странно време, в което изхвърляме старите календари от стените и докато закачаме новите си мислим: „Лелее, как лети времето!“ И тъжно констатираме, че с всяка следваща година то всъщност лети все по-бързо.

Престижен форум във Франкфурт на Майн

16 февруари 2018

Първа конференция на българските училища в Германия